Haluaisin sanoa pari sanaa aseiden piirtämisestä. Esimerkkinä toimii käytännössä koko ajan (puoliautomaatti)kivääri. Kyllä, olen fanaatikko.

1. Rekyyli. Kun ammutaan, ase potkaisee takaisinpäin. Sehän tarkoittaa sitä, että (kivääri) täytyy tukea johonkin. Kiväärin tyyppisissä aseissa, olkapää on kätevin. Pistoolia ja vastaavia taas ei voida tukea olkapäähän, vaan käsi on pidettävä suorana. Myös jalkojen asento on oleellinen seistessä: tukeva asento. Kaikkiin aseisiin ei tietenkään voi soveltaa kumpaakaa edellä mainittua, joten niitä varten kannattaa perehtyä tarkemmin kyseiseen aseeseen.

2. Ne täytyy ladata ellei kyseessä ole automaattiase, joihin sarjakuvissa harvemmin törmää. Tosin, täytyyhän nekin jossain välissä ladata. Myöskin panoksia kannattaa kantaa mukana. Sitä paitsi enemmän draamaa syntyy, kun luodit leviävät rasiasta lattialle (ja kastuvat) kuin ainaisesta "Voi hitto, panokset loppuivat!"

3. Ne painavat. Varsinkin yhdellä kädellä kannateltavat aseet ovat yleensä liian painavia, jotta hentoinen 50-kiloinen koulutyttö jaksaisi edes tähdätä niillä tarkasti. Saati ampua. Saati osua.

4. Tähtääminen on aika tärkeää osumisen kannalta.

5. Eri aseet toimivat eri lailla. Kivaa pyssyä päähenkilölle ei kannata valita pelkän ulkonäön takia. Mikäli ei halua valita oikeista, voi aina suunnitella oman superaseen. Niissäkin kannattaa ottaa huomioon eri tyyppisten aseiden ominaisuudet. Ja rekyyli.

Ja oleellisin:

SE KIVÄÄRI/HAULIKKO/IHAN SAMA MIKÄ POIS KAINALOSTA!